Long time no see..

Veckor har passerat och nu känner jag att tiden är inne.. den är inne för att återigen dela med mig lite av vad som händer i mitt liv. Efter en månad på vandrarhem har jag faktiskt fått nog... det var lite roligt i början, att träffa och se nya och annorlunda människor hela tiden. Men efter en, två, tre veckor så såg jag ingenting komiskt i det alls.. och nu efter fyra veckor och 2 dagar så HATAR jag det !!

Jag borde kanske inte klaga.. men det gör jag ändå !

Men trots att jag spenderar det mesta av mina dagar på ett vandrarhem så har det funnits några ljusa stunder lite här och där.. en av dem var när vi träffade Yo-Hei, en japansk kille som jag och Hanna har hängt med i några dagar nu. Tråkigt nog åkte han hem till Japan igår men han var verkligen en karaktär som jag sent kommer glömma, och rolig var han också ! En annan nästan ljusare stund var när jag hittade annonsen för ett hus i Kensal Rise som verkade vara precis vad jag och Hanna letade efter.. Jag hittade det i onsdags och igår åkte vi och kollade på det..

Det första jag hörde när vi kom innanför dörren var en sång som lät väldigt bekant och efter några sekunder upptäckte jag att det var Cesaria som sjöng.. han lyssnade på Cesaria på sin mobil. En turk som älskar Cesaria är inget man hör om varje dag.. fast hon är ju faktiskt världkänd så så konstigt kanske det inte är.. men det var ändå jävligt coolt att han lyssnade på musik från mitt  hemland Cabo Verde !

Sen bar det av !! Allting var jättefint och det fanns till och med en trädgård som var underbar.. rummet var stort (inte jättestort men lagom) och allt annat var perfekt och jag och Hanna firade !
När jag inte trodde att det kunde bli bättre upptäckte jag även att det går en buss nästan precis utanför som tar mig hela vägen till Victoria Station ! En hållplats från St James's Park.. där jag jobbar !! Woot Woot !

Om allting går som det ska flyttar vi in klockan 5 idag och då kanske jag fäller en tår eller två..  livet leker !!

At first it was up then it was down and now it's turned all around..



Jag trodde att jag hade tappat dem..





Can I help the next one please ?

Idag har jag provjobbat igen och den här gången kommer jag inte att leta efter annat ! Inte för att jag inte trivs utan för att jag inte orkar med mer jobbsökande, att bo på vandrarhem är jobbigt nog. Men jag hade faktiskt jätte roligt idag och det var längesen jag var så nervös inför det sista samtalet med "The manager", som tur var bestämde de sig för att behålla mig ett litet tag till.

Jobbet är på en restaurang som heter Pret A Manger och den finns över hela världen.. allting som säljs får vi göra vilket innebär att man får göra väldigt många smörgåsar.. väldigt många ! Men det är nytt för mig så det är kul.. jag har aldrig gjort någonting sånt förut så det känns lite spännande !  Nånting som inte var riktigt lika spännande var att stiga upp kl 5 för att komma i tid ! Hjäälp.

Nu över till ett annat ämne : Är det inte konstigt hur man tar allting för givet och nästan alltid känner sig trött på var man bor eller hur man lever sitt liv ? Jag bodde i Göteborg, tyckte att jag hade ett skit tråkigt liv och att jag bara ruttnade mer och mer för varje dag... Men nu när jag tänker tillbaka på det så hade jag faktiskt inte så jätte tråkigt, jag vill inte åka hem eller så.. men jag tycker bara att det är lite synd att jag var tvungen att åka till ett annat land för att uppskatta min familj, mina vänner och hur roligt vi alla egentligen har tillsammans. Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag hittade några videos på oss och det finns inget speciellt med dem det är bara vi när vi är "vi".. och det känns nästan som jag aldrig kommer att ha lika kul med några andra människor.. Ni Vet Vilka Ni Är !


Jag saknar er väldigt väldigt mycket !

Ps. Wanagundo-man bakom mig som pratade i telefon jättehögt och sa no problem no problem jätte roligt. Hahahaha


All is now..

Klockan är 22:30 och jag sitter i en soffa som en gång i tiden måste ha varit vit men som nu har en färg som jag inte ens vill försöka beskriva. Tittar jag mig omkring så ser jag ungefär 15 personer som alla ser ut att ha hamnat här av samma anledning som jag är här. Dem åkte till London, sökte jobb, hittade inte, letade billigt boende, hittade inget och tog in på Hostel 639. Skillnaden mellan dem och mig är att jag inte här för att stanna.

Det finns personer som har ägnat de  senaste 6 månaderna av sitt liv här. Unga, gamla, psykiskt störda och sliskiga.. alla går omkring här inne och om jag inte visste bättre så tror jag faktiskt att de trivs ganska bra. En liten familj skulle jag nästan kunna kalla dem. Det kan faktiskt vara väldigt intressant att se, dem är alla från olika länder men när dem pratar med varandra verkar det som om det pratar ett språk som alla kan förstå.

Vad pratar dem om ?

It can get better than this !




Grattis på födelsedagen !!

MIn älskade lillebror Jonas fyllde 11 år igår och jag missade det :(.. Jag önskar verkligen att jag hade varit där ! Grattis på födelsedagen Jonas.. jag saknar dig jättemycket !!

Yesterday all my troubles seemed so "far away"..

07:30 - Jag och Hanna fick "crasha" hemma hos Emelies systers fästmös vän i en natt och eftersom jag skulle börja jobba 11:30 och vi var tvungna att checka in på vandrarhemmet innan så ställde vi väckarklockan på halv 8. Det är aldrig roligt att behöva gå upp tidigt !

09:00 - Vandrarhemmet låg en ganska lång bit bort men efter en och en halvtimme var vi äntligen framme !

10:00 - Jag kan inte tunnelbanan och detta resulterar i att jag måste åka hemifrån minst 1 timme innan för att jag inte ska komma försent. Jag var framme 40 minuter för tidigt men nu vet jag iallafall när jag ska åka för att komma i tid.

20:00 - Timmarna gick sakta, jag pressade apelsiner, sopade golvet och torkade bestick. Men efter åtta och en halv timme  fick jag äntligen gå hem och detta uppskattade jag verkligen. Det var längesen jag var så trött kl 8 på kvällen.

21:00 - Jag hade jobbat hela dagen och nu ville jag inte bara gå hem och sova så jag mötte upp Hanna som hade vandrat omkring själv hela dagen haha och vi gick och köpte vin, som är otroligt billigt här!

22:00 - Nu var tillbaka på vandrarhemmet där vi märkte att den ena vinflaska bara kunde öppnas med korkskruv. Provade allt möjligt som såg ut att kunna öppna en vinflaska utan några större framgångar.

22:30 - Hade druckit upp den ena vinflaskan och försökte fortfarande få upp den andra, gick till baren och frågade om de hade en korkskruv som vi kunde få låna och de hade dem !!

23:00 - Det andra vinet var äckligt så vi drack inte upp allt men nu var vi på väg in till centrum ! Jag och Hanna vet inte så mkt som London så det enda vi gjorde var gå omkring och leta efter ett ställe som såg bra ut.

00:00 - Hittade "The Roxy" som från och med nu ska bli vårat nya hängställe !

03:00 - Bestämde oss för att dra hemåt  och nu skulle vi bara hitta rätt buss.. vilket är mycket svårare än vad det låter...

03:30 - Satte oss på nån jävla buss och hamnade i Clapham Junction vilket inte såg ut som världens tryggaste område och nu måste jag även tillägga att det var iskallt ute !! Vi trodde att vi skulle frysa ihjäl.

03:45 - Satte oss på en annan buss och åkte runt i den bara för att hålla oss varma.

04:30 - Ännu en buss

05:25 - Och en till

06:00 - Tunnelbanan börjar åka kl 7 på söndagar och på något konstigt sätt hamnade vi på King's Cross som är en underground station men där var det också kallt så vi satte oss på ännu en buss.

06:23 - Anledningen till att jag kommer ihåg att klockan var 06:23 är för att jag inte kunda fatta att klockan nästan var halv 7.

07:00 - Klockan var nu 7 och vi befann oss på Victoria Underground Station. Lite varmare än King's Cross men fortfarande kallt !
 
07:16 - Tunnelbanan kom och jag fällde nästan en glädjetår..

08:00 - Hemma hemma hemma hemma hemma !

Det här lilla äventyret lärde mig några värdefulla läxor som jag från och med nu ska dra nytta av.

  • Vi är London, inte Göteborg. London är STORT vilket innebär att man inte kan sätta sig på vilken buss som helst och tro att man fortfarande kommer att vara i närheten ! London är STORT !
  • Ta alltid reda på vilken buss du måste ta för att komma hem innan du går ut !
  • Ta med dig en varm jacka, bara för att det är jättevarmt på dagen betyder detta inte att det fortf kommer att vara det när solen går ner !
Till alla i Sverige.. jag saknar er jättemycket och jag tänker på er hela tiden... See Ya Soon !

Young and stupid, old and grumpy !

RSS 2.0